2011.07.09.

Nyári premier a Thealter Fesztiválon és Művészetek Völgye

Hírek | Focus Műhely

A június 25-ei füvészkertes nagy sikerű HAPPY Hour koncertünk után, ami a Múzeumok Éjszakája 2011 keretein belül lett bemutatva, készülünk az új premierre.

Július 22-én 23.59-kor másképp fogalmazva július 23-án 0.00-kor kezdünk a Régi Zsinagógában, a THEALTER Fesztiválon. Az előadás címe:

GOOD BYE, SWEET NAIVETY!

 „Minden városban van egy Elm street”

 Freddy Krueger

„Mindenkinek megvan a maga Freddyje”

Benkő Imola Orsolya

A Szegedi Focus Műhely legfrissebb bemutatója Wes Craven  Rémálom az Elm utcában című filmjei nyomán készült, és Freddy Krueger legendás alakja köré szerveződik. 

Az előadás fő pillére Freddy Krueger mozgatórugója és jelmondata: „megölni az ártatlanságot!” Hiszen „minden városban van egy Elm street” , ahol éjjel- nappal „öldöklés folyik”, teljes leszámolás a gyermekkori ártatlansággal, naivitással. Előadásunkban a helyszín a Város analógiájára a Lélek Városa, az Elm utcának pedig a Lélek Zsákutcája feleltethető meg.  Freddy Mester, Freddy Krueger paródiájaként, a lélekben lakozó különböző parodisztikus alakváltozatokat felöltő Rémként jelenik. Freddy Mester a fiatal kiskamaszokat, -akik még félig a gyerekkor biztonságában élnek, álmodoznak, és a naiv képzelgések eledelén élnek- , titkosan rejtegetett legbensőbb Rémeikkel, állandósult szorongásaikkal szembesíti. A lánykák saját Rémükkel álmukban szembesülnek és küzdenek meg. Szorongásaik elsőre talán nevetségesnek tűnnek, ám mindannyiunk által ismertek, sokunk által átélt, s talán mind a mai napig visszaköszönő kamaszkori rémek: a változó testképből fakadó csúnyaság, és az érzelmi kiszolgáltatottság.

Az előadás célja bemutatni, hogyan öljük meg vagy hisszük azt, hogy megöljük a bennünk élő Rém (Freddy) segítségével a gyermeki naivitást, ártatlanságot. Felnőttként többnyire leszámolunk a gyermeki naivitással, engedünk a társadalmi elvárásoknak, de egész életünket, az újabbnál újabb saját magunk által „termelt” Rémek (Freddyk) társaságában töltjük. Amelyek vagy legyőznek minket vagy mi győzzük le őket és válunk egyre erősebb személyiséggé, de a harccal együtt a gyermeki ősbizalom, és az abból fakadó naivitás eltűnik az életünkből vagy átalakul és visszaköszön egy másik típusú játékosságban, amely állandó nosztalgiával viseltetik a gyerekkor iránt.

 freddy11-2.jpg

FREDDY MESTER: Seres István (Pipu)

Lil’Pea: Borsos Beáta

Dizzy Doll: Bartha Zsuzsanna

 

FREDDY MESTER SLEPPJE:

Zongorista: Préda-Kovács Zsolt 

Gitáros: Szokola Vince

Hegedüs: Szabó János Bence

Dobos: Vígh István

 

FREDDY MESTER KISZOLGÁLÓ SZEMÉLYZETE:

Fényét igazgatta: Szabó Gábor

Zenéjét szerezte: Préda-Kovács Zsolt

Színpadra rendezte: Benkő Imola Orsolya

 

A Művészetek Völgyében 2 alkalommal is fellépünk a HAPPY HOUR -live birth- koncertünkkel:

2011. 07. 28. 21.00 Taliándörögd, Művelődési ház

20110. 07. 29. 22.00 Taliándörögd, Művelődési ház szabadtéri színpad 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás